Diensten | SILVI | Partners | Over ons | Contact
   
 
 
     
  SILVI toepassing | Procesverbetering  
     
 
  Home / Tools / SILVI / Procesverbetering
 
     
 
 
Bepaal vooraf de effecten van een nieuwe werkwijze!

Wat levert een nieuwe werkwijze op? Wat levert een investering in opleidingen op? Hoe wijzigen dan de foutkosten en de klanttevredenheid? Wanneer heb ik de kosten terugverdiend?

Breng met SILVI de effecten van een nieuwe werkwijze in kaart en voorzie uw keuzes van de perfecte onderbouwing aan uw management!
 
     
  Herkent u deze situatie?  
  De resultaten van het laatste klanttevredenheidsonderzoek tonen aan dat uw afdeling voor het derde kwartaal op rij wéér slechter scoort. Vooral de score op het aspect levertijd is reden tot zorg. Er worden simpelweg teveel fouten gemaakt… Tot op heden kunnen die altijd nog wel op tijd worden hersteld, maar het proces is in de loop van de tijd zo complex geworden dat de kans toeneemt dat er binnenkort een foutief product doorheen glipt. Bovendien kost het herstellen van fouten veel capaciteit en dus geld. Er moet nu echt wat gebeuren!

Als verantwoordelijk afdelingsmanager heeft u van een Six Sigma proces expert een offerte ontvangen. Hij stelt daarin voor om het proces grondig aan te passen en de betreffende medewerkers extra te trainen. De kosten voor het project worden geschat op € 150.000. Op de vraag naar het te verwachten rendement kreeg u echter geen duidelijk antwoord… Hoewel de noodzaak tot verandering sterk aanwezig is heeft u, om uw management te overtuigen, toch meer informatie over de opbrengsten nodig. Wanneer is de investering terugverdiend?

Met SILVI kunt u een simulatie opzetten waarin de nieuwe werkwijze door getrainde medewerkers wordt uitgevoerd. U zou hierbij (een combinatie van) de volgende scenario’s kunnen simuleren:

 
 
Een tegenvallende reductie van het aantal gemaakte fouten
Hogere projectkosten dan voorzien
Toenemende werkdruk door het vertrek van één of meer ervaren medewerkers
De dienstverlening in de zomerperiode met de nieuwe vakantieplanning
 
     
Het resultaat is een gedetailleerd overzicht waarin u per scenario precies kunt zien in hoeveel tijd u de investering terugverdient. Hiermee kunt u uw management onderbouwd adviseren om het project wel of niet uit te voeren!
     
     
  Wil u meer weten?  
  Neem dan even contact op voor een vrijblijvend gesprek over de verschillende mogelijkheden.  
     
     
Copyright 2013 by ProcSIMus