Diensten | SILVI | Partners | Over ons | Contact
   
 
 
     
  SILVI toepassing | Risicomanagement  
     
 
  Home / Tools / SILVI / Risicomanagement
 
     
 
 
Bepaal gedetailleerd waartoe uw organisatie/afdeling in staat is!

Hoeveel kans loop ik in de huidige situatie op een boete vanwege het niet halen van een afgesproken serviceniveau? Hoe wijzigt die kans als ik een extra medewerker inzet? Hoeveel kans is er in die situatie nog op een ontevreden klant?

Breng met SILVI mogelijkheden, beperkingen en risico’s in kaart en voorzie uw keuzes van de perfecte onderbouwing aan uw management!
 
     
  Herkent u deze situatie?  
  De verkoopafdeling van uw organisatie wil graag een nieuwe klant werven en daarvoor een scherpe offerte uitbrengen. Als verantwoordelijke voor de te leveren diensten wordt u om een kostenopgave gevraagd.

U twijfelt of u de gevraagde werkzaamheden met de bestaande personeelsbezetting kunt uitvoeren. De verkoopmedewerker verzekert u echter nadrukkelijk dat de communicatie met de klant altijd heel soepel verloopt, alle werkzaamheden standaard zijn en er alleen binnen kantooruren geleverd hoeft te worden. Daarvoor hoeft toch geen extra personeel aangenomen te worden? Dat zou alleen maar kostenverhogend werken en dan krijgen we die opdracht nooit…

U ziet in de stukken echter een passage over een boeteclausule bij niet tijdig leveren staan. Net als bij de helft van uw andere klanten… Uw buikgevoel zegt dat de financiële risico’s en de kans op imago schade hoger zijn dan op het eerste oog lijkt!

Met SILVI kunt u een simulatie opzetten waarin de huidige én de extra werkzaamheden voor de nieuwe klant door uw huidige medewerkers worden uitgevoerd. U zou hierbij (een combinatie van) de volgende scenario’s kunnen simuleren:

 
 
Een kortstondig hoog absentiepercentage als gevolg van een griepepidemie
Een calamiteit met kritische machines
Onverwacht vertrek van één of meer van uw medewerkers
De dienstverlening in de zomerperiode met de nieuwe vakantieplanning
 
     
Het resultaat is een gedetailleerd overzicht waarin u precies kunt zien in welke situaties u eventueel niet meer aan verplichtingen kunt voldoen. Hiermee kunt u onderbouwd besluiten om wel of geen extra personeel aan te trekken!
     
     
  Wil u meer weten?  
  Neem dan even contact op voor een vrijblijvend gesprek over de verschillende mogelijkheden.  
     
     
Copyright 2013 by ProcSIMus