Effecten

 
Dit onderdeel bevat, naast het tabblad met de basisgegevens, ook het tabblad Effecten. Als u dit blad opent, door er met de muis op te klikken, dan wordt het onderstaande scherm getoond. In deze paragraaf geven we uitleg over de verschillende elementen. Met een muisklik op een nummer springt u rechtstreeks naar het betreffende element.
 
 
Effecten
 
1

Snelheid (niveau 1)

 
In dit veld geeft u aan met hoeveel procent de handelingssnelheid van een resource wordt verhoogd, als deze beschikt over de betreffende competentie op niveau 1. Het effect is gebonden aan de geselecteerd activiteit(en).
 
2

Snelheid (niveau 2)

 
In dit veld geeft u aan met hoeveel procent de handelingssnelheid van een resource wordt verhoogd, als deze beschikt over de betreffende competentie op niveau 2. In de regel is dit effect groter dan het effect op niveau 1. Het effect is gebonden aan de geselecteerd activiteit(en).
 
3

Snelheid (niveau 3)

 
In dit veld geeft u aan met hoeveel procent de handelingssnelheid van een resource wordt verhoogd, als deze beschikt over de betreffende competentie op niveau 3. In de regel is dit effect groter dan het effect op de niveaus 1 en 2. Het effect is gebonden aan de geselecteerd activiteit(en).
 
4

Foutkans (niveau 1)

 
In dit veld geeft u aan met hoeveel procent de kans op het maken van fouten door een resource wordt verlaagd, als deze beschikt over de betreffende competentie op niveau 1. Het effect is gebonden aan de geselecteerd activiteit(en).
 
5

Foutkans (niveau 2)

 
In dit veld geeft u aan met hoeveel procent de kans op het maken van fouten door een resource wordt verlaagd, als deze beschikt over de betreffende competentie op niveau 2. In de regel is dit effect groter dan het effect op niveau 1. Het effect is gebonden aan de geselecteerd activiteit(en).
 
6

Foutkans (niveau 3)

 
In dit veld geeft u aan met hoeveel procent de kans op het maken van fouten door een resource wordt verlaagd, als deze beschikt over de betreffende competentie op niveau 3. In de regel is dit effect groter dan het effect op de niveaus 1 en 2. Het effect is gebonden aan de geselecteerd activiteit(en).
 
7

Toegekende effecten

 
In deze tabel staan per competentie alle ingevoerde effecten van competentieniveaus op handelingssnelheid en foutkans vermeld. Door op de velden te klikken kunt u de waarden in de tabel aanpassen. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
 
Om de data te sorteren op een van de kolommen klikt u op de titelbalk van de betreffende kolom en houdt de muisknop ingedrukt. Vervolgens sleept u de titelbalk naar het vak met de tekst sleep de kolomkop naar dit vak om daarop te groeperen en laat de muisknop weer los. U verwijdert een sortering door het betreffende vak terug te slepen naar de kolommen.