Machines

 
Naast medewerkers hebben ook machines een belangrijk aandeel in het succes van een bedrijf. Zij bepalen met hun snelheid en kosten voor een groot deel de concurrentiekracht van een bedrijf. SILVI bevat ruime mogelijkheden om de karakteristieken van machines aan te geven. In de komende paragrafen tonen wij hoe u dit doet.
 
 
Voor dit onderdeel zijn de onderstaande statistische indicatoren beschikbaar:
 
Leeftijd/ouderdom (in jaren)
De leeftijd c.q. de ouderdom van een machine wordt bepaald door het ingegeven bouwjaar van het huidige jaar af te trekken. De berekende leeftijden van alle geselecteerde machines worden in het taartdiagram opgenomen.
 
MTBF (in uren)
De Mean Time Between Failure van een machine geeft aan hoeveel uur er gemiddeld verstrijkt tussen twee opeenvolgende storingen. De ingegeven waarden van alle geselecteerde machines worden in het taartdiagram opgenomen.
 
MTTR (in minuten)
De Mean Time To Repair van een machine geeft aan hoeveel minuten er gemiddeld nodig zijn om een storing aan een machine te verhelpen. De ingegeven waarden van alle geselecteerde machines worden in het taartdiagram opgenomen.
 
Uurtarief machine
De ingegeven uurtarieven (all-in, dus inclusief alle overheadkosten) van alle geselecteerde machines worden in het taartdiagram opgenomen.