Gegevens

 
Als u in het kader aan de linkerzijde van het scherm een item selecteert, dan wordt het tabblad met de bijbehorende basisgegevens getoond. Voor dit onderdeel zien deze gegevens er als volgt uit. In deze paragraaf geven we uitleg over de verschillende elementen. Met een muisklik op een nummer springt u rechtstreeks naar het betreffende element.
 
 
Gegevens
 
1

Naam

 
Vul hier de naam van het magazijn in. Als u de naam wijzigt dan verandert de vermelding in het linker kader mee.
 
2

ID

 
Vul hier de ID in waaronder de magazijn binnen het bedrijf geregistreerd is. Hoewel het niet verplicht is om dit veld te vullen, wordt aanbevolen om hier toch een unieke waarde in te voeren om dubbele registratie in het geval van een import te voorkomen.
 
3

Afdeling

 
Vul hier de naam van de afdeling in, die 'eigenaar' is van het magazijn. Het maakt hierbij niet uit voor welke afdeling daadwerkelijk activiteiten worden verricht.
 
4

Profiel beschikbaarheid

 
Kies hier een profiel dat van toepassing is op het betreffende magazijn. Hiermee geeft u aan op welke tijdstippen het magazijn wel of niet beschikbaar is voor het opslaan en uitnemen van goederen. Standaard wordt aan een magazijn het profiel 'standaard beschikbaarheid magazijnen' toegekend.
 
5

Parameters

 
U kunt bij een magazijn de onderstaande parameters instellen:
 
Opslagtarief
Vul hier het integrale opslagtarief per eenheid in, dus alle kosten inclusief afschrijvingen, onderhoudskosten, overhead etc.
 
Startwaarde opslag
Vul hier in hoeveel eenheden er in het magazijn aanwezig (en beschikbaar) zijn bij de start van een simulatie.
 
Levertijd
Hier kunt u invullen hoeveel tijd (in minuten) er gemiddeld nodig is om goederen in en uit het magazijn te krijgen.
 
Bouwjaar
Vul hier het bouwjaar van het magazijn in.
 
Maximale opslag
Vul hier in hoeveel eenheden er maximaal in het magazijn aanwezig kunnen zijn gedurende een simulatie.