Value Stream Mapping

 
Als onderdeel van de LEAN analyses kunt u via deze functie de doorlooptijd en de Process Time van een Value Stream Map berekenen. Voor een stapsgewijze uitleg is ook een wizzard beschikbaar.
 
 
Value Stream Mapping
 
1

Selectie processen

 
Kies hier het proces waarvan u de activiteiten wilt tonen en de Value Stream Map wilt opstellen door met uw muis op de betreffende regel te klikken. De activiteiten en de bijbehorende waarden worden nu automatisch getoond.
 
Door met uw muis in het hokje voor het proces te klikken plaatst u een vinkje bij het betreffende proces en worden de statistische indicatoren getoond.
 
2

Gevraagde levering

 
De door de klant gevraagde hoeveelheid producten of diensten (de benodigde output van het proces).
 
3

Invoer data

 
In deze tabel kunt u de onderstaande waarden invoeren:
 
Voorraad (in stuks)
De in het magazijn aanwezige hoeveelheid grondstof of halffabrikaat die gebruikt kan worden voor het uitvoeren van de betreffende activiteit. Het aantal stuks duidt op het aantal stuks dat door de betreffende activiteit met de voorraad geproduceerd kan worden.
 
Process Time (P/T - in seconden)
De tijd dat het product of de dienst "in bewerking" is.
 
4

Statistieken

 
Door met uw muis in het hokje voor één of meer processen te klikken worden hiervan de statistische indicatoren getoond. U heeft hierbij de keuze uit de Doorlooptijd van het proces (in dagen) of de Process Time van het proces (in seconden).